6 Şubat 2011 Pazar

Kahvaltılık Çörek

Tatlı&tuzlu ,kahvaltıda ,çayın yanında yenebilecek nefis bir çörek olduğu için etiketini de tatlı ve tuzlu olarak seçtim.
Kahvaltılık Çörek
Malzemeler:
  • 1 yumurta (beyazı içine sarısı dışına)
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 3-4 bardak un
  • 1 su bardağı ısıtılmış süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
Yapılışı:
  1. Isıtılmış ama kaynatılmamış süte maya eklenir ve güzelce karıştırılır.
  2. Un yoğurma kabına elenerek konur ve ortası çukur açılır.
  3. Mayalı süt, sıvı yağ, yumurta beyazı, tuz, şeker eklenir.
  4. Yoğrulan hamur yarım saat dinlendirilir.
  5. 8 eşit parçaya bölünür. Hamur toplarından uzun rulolar oluşturulur ve kenarları ters yönde kıvrılarak uçlar birleştirilir. Simit şekli verilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve çörek otu serpilir.
  7. Önceden ısınmış 180 derece fırında 30 dk pişirilir.
  8. Ilık servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu