26 Şubat 2011 Cumartesi

İncir Tatlısı

İNCİR TATLISI
MALZEMELER
  • 10 adet kuru incir
  • 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
  • 10 tatlı kaşığı şeker
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
  1. İncirleri yıkayıp, 15-20 dk. Ilık suda bekletin. (Saplarını kesmeyin.) Sudan çıkarıp kurulayın ve alt tarafından parmağınızla içli köfte oyar gibi delik açın, bu sırada
  2. İncirin parçalanmamasına özen gösterin. Cevizden bir miktar alıp incirin içine doldurun ve yuvarlayarak kapatın.Saplar üste gelecek şekilde,
  3. Yayvan bir tencereye dizin.Üzerine süt ve su gezdirin, orta ateşte 15-20 dk. kaynatın. Soğuyunca servis tabağına alın ve tencerede kalan şerbeti üzerine gezdirin. İsteğinize bağlı olarak kaymak ile de servis edebilirsiniz, çok yakışıyor.
NOT: Süt kullanmayıp yalnızca su ile de yapabilirsiniz. Ben sonrasında hafif fırında kızarttım.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Sizin gibi marifetli birinin aramızda olmasından guru duyarız, etkinlikte bol eğlenceler diliyorum. İsminizi listeye aldım

    YanıtlaSil
  2. Bir zamanlar favori tatlimdi, surekli yaptigim icin biraz ara verdim. Sut cok yakisiyor ama ben sutle yaptigimda sut kesilmisti. Pekmez de katmistim o da cok yakismisti. Belki pekmez sutun kesilmesine sebep olmustur bilemiyorum. Herneyse elinize saglik cok lezzetli gozukuyor.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu