5 Kasım 2010 Cuma

Hamsi Tava


Hamsi Tava
Malzemeler:
  • 1 kg hamsi
  • 1 su bardağı mısır unu
  • Tuz
  • Sıvı yağ
Yapılışı:
  1. Ayıklanıp yıkanmış hamsilerin kılçıkları da çıkarılır. (isteğe bağlı. İster kılçıklı dizilir, isterseniz de kılçıkları çıkarılıp yüz yüze yapıştırılarak kızartılır.)
  2. Un dökülmüş tepsiye tuz ilave edilir.
  3. Hamsiler tuzlu un karışımına bulanır.
  4. Çok az yağ konmuş ısınmış tavaya hamsiler dizilir. Ortada boşluk kalırsa orası da hamsi ile kapatılır.
  5. Alt tarafları kızarınca tava kapağına ters çevrilir ve sonra kaydırarak pişmemiş tarafı tavaya alınır. 
  6. Çift tarafı da kızarınca tabağa kaydırılır ve servis edilir.
       **Yanında bol salata ile tüketilmesi tavsiye edilir... :))   
       Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu