Hamsi Tava
Malzemeler:
- 1 kg hamsi
- 1 su bardağı mısır unu
- Tuz
- Sıvı yağ
Yapılışı:
- Ayıklanıp yıkanmış hamsilerin kılçıkları da çıkarılır. (isteğe bağlı. İster kılçıklı dizilir, isterseniz de kılçıkları çıkarılıp yüz yüze yapıştırılarak kızartılır.)
- Un dökülmüş tepsiye tuz ilave edilir.
- Hamsiler tuzlu un karışımına bulanır.
- Çok az yağ konmuş ısınmış tavaya hamsiler dizilir. Ortada boşluk kalırsa orası da hamsi ile kapatılır.
- Alt tarafları kızarınca tava kapağına ters çevrilir ve sonra kaydırarak pişmemiş tarafı tavaya alınır.
- Çift tarafı da kızarınca tabağa kaydırılır ve servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder