Malzemeler:
1 yaprak yufka
6 dilim kaşar peyniri
1 yumurta beyazı
Galeta unu
Beşamel sos ( 1 tatlı kaşığı tereyağı , 1 yemek kaşığı un, 1 bardak süt , tuz , karabiber)
Yapılışı:
1.Küçük bir kapta tereyağı eritilir. Un kavrulur.
2.Dikkatle karıştırarak topak kalmayacak şekilde yavaş yavaş süt ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Çok az tuz ve karabiber ilave edilir. ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirilir.
3.Yufka serilir. Yarısına beşamel sos sürülür. Diğer yarısı üzerine katlanır. (Adedi daha çok olacaksa direk 1 yufka serilir, tamamına sos sürülür. Üzerine diğer yufka kapatılır.)
4.Yarım yufka 6 eşit dilime bölünür. Tam yufka 12 eşit dilime bölünür.
5.Her bir parçaya 1 dilim iri kaşar peyniri konur. Kalınca sigara böreği gibi sarılır.
7.İyi kızdırılmış yağa atılır. Kısık ateşte arkalı önlü kızartılır.
Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...
süper görünüyor:) hiç boş durmuyormusun dostum sen:))
YanıtlaSildostum tarifi verdin işte bende hemen deneyeyim dedimmmmm naaapiiiiimmm....
YanıtlaSil