15 Ekim 2010 Cuma

Kaşarlı Galeta Böreği

Geçen sene Komedi Dükkanı'nı izlemeye Antalya'ya gitmiştik kızlarla birlikte. Akşama Tuğba'nın halasına gittik kalmaya. Halası sabah kahvaltısına çok lezzetli bir börek yapmıştı. Bugün Tuğba ile konuşurken aklımıza geldi. Hemen akşama deneyeyim dedim. Çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir börek. Herkese tavsiye ederim... 1 yaprak yufkadan 6 adet börek çıkıyor. Malzeme listesini ona göre veriyorum.

Malzemeler:
1 yaprak yufka
6 dilim kaşar peyniri
1 yumurta beyazı
Galeta unu
Beşamel sos ( 1 tatlı kaşığı tereyağı , 1 yemek kaşığı un, 1 bardak süt , tuz , karabiber)

Yapılışı:
1.Küçük bir kapta tereyağı eritilir. Un kavrulur.
2.Dikkatle karıştırarak topak kalmayacak şekilde yavaş yavaş süt ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Çok az tuz ve karabiber ilave edilir. ilk sıcağı çıkana kadar dinlendirilir.
3.Yufka serilir. Yarısına beşamel sos sürülür. Diğer yarısı üzerine katlanır. (Adedi daha çok olacaksa direk 1 yufka serilir, tamamına sos sürülür. Üzerine diğer yufka kapatılır.)
4.Yarım yufka 6 eşit dilime bölünür. Tam yufka 12 eşit dilime bölünür.
5.Her bir parçaya 1 dilim iri kaşar peyniri konur. Kalınca sigara böreği gibi sarılır.


6.Sarılan börekler önce yumurta akına , daha sonra galeta ununa bulanır.


7.İyi kızdırılmış yağa atılır. Kısık ateşte arkalı önlü kızartılır.


Sıcak servis edilir. Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. süper görünüyor:) hiç boş durmuyormusun dostum sen:))

    YanıtlaSil
  2. dostum tarifi verdin işte bende hemen deneyeyim dedimmmmm naaapiiiiimmm....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu