15 Ekim 2010 Cuma

Beli Bükük Patlıcan Kebabı

Geçen gün 100 de 100 marifet in yaptığı beli bükük kebabı yapmaya karar vermiştim. Bugün kardeşim geliyor ona da değişiklik olsun diye denemeye karar verdim. Hazırlama aşaması çok uzun sürmüyor ama pişirme kısmı biraz zaman alıyor.

Malzemeler:
4 adet küçük patlıcan
Yaklaşık 150 g kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
2 kaşık ince bulgur
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı domates salçası
3 adet çarliston biber
Köfte için baharatlar: tuz, karabiber, pulbiber, kimyon ( veya hazır köfte harcı)
Salçalı sos ( 1 yemek kaşığı salça, 1 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 çay bardağı sıcak su, tuz, karabiber, kekik)

Yapılışı:
1.Soğan rendelenir.
2.Maydanoz ince ince kıyılır.ikisi bir kapta karıştırılır.
3.Üzerine bulgur, kıyma, salça , baharatlar ilave edilir ve güzelce yoğrulur.
4.Patlıcanlar verev şekilde 1 er cm aralıklarla çizilerek yarım olarak kesilir. (Parçalar tam olarak kesilmeyecek.)
5.Hazırlanan köfteler minik minik ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.
6.Patlıcanların kesikli bölümlerine sıkıştırılır.


7.Salçalı sos için bir kasede salça, yağ, sıcak su, tuz, karabiber, kekik karıştırılır. Ve borcama dökülür.
8.Üzerine isteğe göre çarliston biber, maydanoz, küçük doğranmış sarımsaklar ilave edilir.


9.Üzerine yağlı kağıt örtülür. Aliminyum folyo ile kapatılır.
10.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 40 dk kapalı olarak pişirilir. Sonra folyosu ve kağıdı açılarak 40 dk pişirilir.


Afiyetle yiyiniz efendimm...

1 yorum:

  1. ellerine saglik canim harika olmus kebap
    evet yapimi kolay ama pisirme suresi biraz uzun oluyor
    seninkide guzel pismis gorunuyor
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu