15 Ekim 2010 Cuma

Acılı Ezme


Geçen hafta konyalı ustaya etli ekmek yemeye gittiğimizde yanında gelen ezmeyi bayıla bayıla yemiştik. Eşim bunu da bi dener misin benim için demişti. Beli bükük kebabın yanına güzel olacağını düşündüğümden eşime sürpriz yapayım dedim.

Malzemeler:
1 adet domates
2 adet çarliston biber
2 adet cin biberi
1 tutam maydanoz
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 limon
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı nar ekşisi
1,5 tatlı kaşığı pul biber
tuz
karabiber
çok az kekik

Yapılışı:
1.Domates, biberler, soğan, sarımsak, maydanoz ince ince doğranır. (Arzu edilirse 1 adet salatalığın kabuğa yakın kısmı-çekirdeksiz olmak şartıyla- ince ince doğranarak eklenir.)
2.Bir kasede salça, limon suyu, nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kekik karıştırılır.
3.Sebzeler ile sos iyice karıştırılır. Bir tabağa boşaltılır. Üzeri nar ekşisi ve maydanoz ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu