16 Ekim 2010 Cumartesi

Zeytinyağlı Biber Dolması


Malzemeler:
12 adet orta boy dolmalık biber
12 tatlı kaşığı pirinç
1 kuru soğan
4 adet ince yeşil soğan
4 diş sarımsak
1 tutam dere otu
1 tutam maydanoz
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 adet domates
Tuz
Karabiber
Nar ekşisi
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
1.Soğanlar, sarsımsak ve domates ince ince kıyılır.
2.Soğan ve sarımsak zeytinyağında kavrulur.
3.Ayıklanıp yıkanmış pirinç de üzerine eklenir. Çok az kavrulur.
4.Salçası eklenir, kavrulmaya devam edilir.
5.Domates de üzerine eklenir. Suyunu çekene kadar pişirilir.
6.Tuz, karabiber, dere otu, maydanoz eklenip altı kapatılır.
7.Nar ekşisi ve limon suyu isteğe göre eklenir.
8.İçleri çıkarılan biberlerin içine doldurulur.
9.Ağızlarına istenirse halka halka kesilmiş domatesten kapak yapılır.
10.Tencereye dizilir.
11.Üzerine çok az tuz çilenir ve biberlerin yarısına kadar tencereye su konur.
12.Kısık ateşte ağır ağır (biberler pişene kadar ) pişirilir.
13.İster soğuk, ister sıcak servis edilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu