5 Kasım 2010 Cuma

Fırında Hamsi Buğulama


Fırında Hamsi Buğulama
Malzemeler:
  • 2 patates
  • 1 soğan
  • Yarım kilo hamsi
  • Yarım limon
  • 11Yemek kaşığı zeytinyağı
  • 22Yemek kaşığı su
  • tuz
  • Pul biber
  • Kekik
Yapılışı:
  1. Soyulan patatesler ve soğanlar halka halka dilimlenir.
  2. Küçük borcamda alta patates, üstüne soğan dilimleri dizilir.
  3. Üzerine ayıklanıp kılçıkları çıkarılmış hamsiler dizilip pul biber, kekik, tuz eklenir.
  4. Dilimlenmiş limonlar üzerine dizilir.
  5. Zeytinyağı dökülür, 2 yemek kaşığı su eklenir.
  6. 200 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir.(Yaklaşık 35-40dk sürdü benimki )
      Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Bu balığın kızartmasıda mükemmel, buğulamasıda. Kesinlikle mevsiminde kaçırılmayacak bir lezzet. Ellerinize sağlık İnci hanım.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim. Ve kesinlikle bu lezzet için verdiğiniz para çok şaşırtıcı. Şu anda kilosu 1,5 tl. Hem çok vücudumuz hem de bütçemiz için çok faydalı... ;))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu