3 Şubat 2011 Perşembe

Elbasan Tava


Elbasan Tava
Malzemeler:
  • Yarım kg kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 tatlı kaşığı domates salçası
  • Su
  • Tuz
Sosu için:
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 kaşık un
  • 1 çay bardağı et suyu
  • 1 adet yumurta sarısı
Hazırlanışı
  1. Soğan küp küp doğranıp salça ve et ile beraber kavrulur.
  2. Kavrulan etin üzerini geçmeyecek kadar su konulur.
  3. Yaklaşık yarım saat etler yumuşayıncaya kadar pişir.
  4. Etleri bir süzgeç yardımıyla süzerek fırın kabına aktarın.
  5. Un, yoğurt ve süzdüğümüz et suyunu bir tencerede karıştırıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  6. Ocağın altını kapatıp yumurta sarılarını ekleyip, iyice çırpın.
  7. Etlerin üzerini kaplayacak şekilde sosu dökün.
  8. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. Bloğunuz bizim için çok yararlı bilgiler içeriyor.Paylaşımlarınızı için ekibimiz Prefabik satışı ile sürekli takip ediyoruz. Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu