23 Aralık 2010 Perşembe

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık

Közlenmiş Patlıcandan Karnıyarık
Malzemeler:6 adet küçük patlıcan
200 gr kıyma
1 adet soğan
3 diş sarımsak
3 adet çarliston biber
2 adet domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tutam maydanoz
Tuz, karabiber
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
Közmatik ile patlıcanlar közlenir. Kabukları soyulur.
Tavaya kıyma alınır. Yağ konmadan kavrulur.
Yemeklik doğranmış soğanlar eklenir, kavrulmaya devam edilir.
1 domates yemeklik doğranır, kıymalara ilave edilir.
En son tuzu, karabiberi ve maydanozlar atılır, altı kapatılır.
Közlenen patlıcanlar borcama dizilir ve ortalarına uzunlamasına kesik atılır.
Açılan bölüme kıymalı karışım konur. Sarımsaklar doğranır ve üstlerine konur. 1 er dilim
domates ve biber ile süslenir.
Bir kasede salça, sıvı yağ ile sıcak su karıştırılır, isteğe göre baharatlar eklenir ve patlıcanların üzerine dökülür. Fırında yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu