21 Aralık 2010 Salı

Tiramisu

Tiramisu
Malzemeler:
  • 1 paket kedidili bisküvi
  • 200 g labne peynir
  • 2,5 su bardağı soğuk süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
Bisküvileri ıslatmak için :
  • 1 çay bardağı kaynar su
  • 3 yemek kaşığı nescafe
  • 2 yemek kaşığı şeker
Yapılışı:
  1. Un, şeker, nişasta, süt devamlı karıştırılarak tencerede pişirilir. Göz göz kaynayınca alt kapatılır ve labne peynir eklenir. Karıştırılarak eritilir.
  2. Bisküviler hazırlanan nescafeye batırılır, tamamı ıslatılarak borcama dizilir.
  3. Üzerine muhallebinin yarısından fazlası dökülür.
  4. Kalan bisküviler yine ıslatılarak borcama dizilir.
  5. En son kalan muhallebi üzerine dökülür.
  6. 2 saat kadar dolapta soğutulunca üzerine kakao dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu