25 Aralık 2010 Cumartesi

Soğan Soslu Hamsi

 
Soğan Soslu Hamsi
Malzemeler:
  • 2 kg hamsi
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • Kekik, pul biber, tuz
Yapılışı:
  1. Hamsi tavaya alınır ağzı kapalı olarak kendi suyu ve yağı ile kısık ateşte pişirilir.
  2. Yağda yarım halka şeklinde doğranan soğanlar kavrulur.
  3. Üzerine yemeklik doğranan domatesler eklenir. Pişince kekik, tuz, pul biber eklenir.
  4. Buğulama ile pişen hamsiler domatesli sosa dökülür. Güzelce karıştırılır. Sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu