27 Aralık 2010 Pazartesi

Peynirli Ispanaklı Börek

 
 
Peynirli Ispanaklı Börek
Malzemeler:
  • 1 kg yufka
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
İç harcı için:
  • 150 g lor peynir
  • 1 kg ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 1 tatı kaşığı pul biber
Üzerine sürmek için:
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Yapılışı:
  1. İnce doğranan soğanlara ıspanaklar ve peynir eklenir. Pul biber ilave edilir.
  2. Tezgaha 1 yufka serilir. Üzerine sıvı yağ gezdirilir. İç harç incecik bütün yüzeye serilir.
  3. Bir ucundan kıvrılarak rulo halinde sarılır.
  4. Yağlanmış dikdörtgen fırın tepsisinin bir bir kenarından başlanarak dizilir.
  5. Sırası ile bütün yufkalar hazırlanır ve dıştan içe doğru sarmal oluşturarak tepsiye yerleştirilir.
  6. Bütün tepsi yerleştikten sonra ayrı bir kapta yarım çay bardağı sıvı yağ, yoğurt ve yumurta sarısı karıştırılır.
  7. Böreğin üzerine güzelce sürülür.
  8. Üzerine çörek otu serpiştirilerek 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu