29 Aralık 2010 Çarşamba

Besmeç


Kırşehir yöresine ait olan bu güzel lezzetle ben de daha yeni tanıştım. Nüfus cüzdanımda Kırşehir yazmasına daha alışamamış olsamda böylesi bir köfteyi tadıp alışamamak mümkün olmasa gerek. Sanki yıllardır yediğim bir yemek. içinde bulgur ve kıyma olması sebebi ile içli köfte tadında ve onun kadar yemesi keyifli. Hele ki yerken yanınızda sevdiğiniz insanlar ,masanızda güzel sohbetleri varsa... Şimdiden anneme teşekkürler paylaşımı için...
 
Besmeç
Malzemeler:
  • 300 gr yağlı kıyma
  • 2 su bardağı ince bulgur
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pul biber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  1. Kıyma ve ince bulgur yoğurma kabına alınır. Güzelce yoğrulur.
  2. Rendelenmiş soğan, salçalar ve yağ eklenir yoğurmaya devam edilir.
  3. Yumuşacık hamur oluncaya kadar isteğe göre su ile ıslatılarak yoğurma işlemi devam eder.
  4. Tuz, pul biber, karabiber ve ince doğranmış maydanoz eklenir.
  5. Avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır.
  6. Yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
  7. 200 derece fırında 15-20 dk alt üst kızarana kadar pişirilir. (istenirse yağda da kızartılabilir ama böylesi çok daha hafif.)
  8. Yanında bol turşu ve ayran ile afiyetle yenir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu