(Tavuk yemeklerinin, et yemeklerinin yanında yiyebileceğiniz lezzetli atıştırmalıklar bunlar... Normalde kaşarlarının kıpkırmızı kızarması gerekirdi ama biz balığın yanında yiyeceğimiz için acele fırından çıkardım, kızardığı kadarı yeter dedik ve hop mideye indirdik...)
Fırında Kaşarlı Mantar
Malzemeler:
- 8 orta boy mantar
- 8 çay kaşığı tereyağı
- 8 dilim kaşar peyniri
Yapılışı:
- Yıkanan mantarlar saplarından ayrılır.
- 15 dk limonlu suda bekletilir ( kararmasın diye)
- Yağlı kağıt serilmiş fırın kabına altları yukarı gelecek şekilde çanak gibi konur.
- Üzerlerine 1 er çay kaşığı tereyağı konur.
- 200 derece fırında 10 dk yağlar eriyene kadar ısıtılır.
- Kaşar peynirler üzerlerine yerleştirilir.
- Kaşarlar kızarana kadar fırında bekletilir.
Hayretler içinde yeni tarifleri bekliyorum ellerine sağlık ablacım :)
YanıtlaSil