10 Kasım 2010 Çarşamba

Bulgur Köfteli Çorba

Düğündü kınaydı, yoğun geçen bir haftasonunun ardından beni yatağa düşüren nezle ile uğraşırken blogum ile ilgilenemedim. Dolayısı ile yeni tarifler de deneyemedim. Ancak önceden deneyip henüz paylaşmadığım tariflerim var onlardan birini huzurlarınıza sunuyorum. Bulgur köfteli çorba aslında içinde kıyma da olduğunda daha da keyifle yenecek bir lezzet. Hatta aklıma gelseydi haşlanmış nohutta eklerdim ama piştikten sonra aklıma geldi. Ama bir dahaki sefere köftelere çok az kıyma ve çorbaya da çok az haşlanmış nohut ekleyeceğim. Onu da elbette sizlerle paylaşacağım...
Bulgur Köfteli Tavuklu Çorba
Malzemeler:    
  • 2 tavuk
  • 5 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
Köftesi için:
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 1 çay bardağı kaynamış su
  • 1 çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 5 yemek kaşığı un
Yapılışı:
  1. Tavuklar 5 bardak suda haşlanır, didiklenir.
  2. Bulgurun üzerine 1 çay bardağı kaynamış su dökülür ve kapağı kapatılır. Suyunu tamamen çekince yumurta, tuz, karabiber, rendelenmiş soğan ve un eklenir. Yoğrulur. Ara ara el ıslatılarak minik köfteler halinde şekillendirilir. Önceden unlanmış tepsiye dizilir.
  3. Tereyağında un kavrulur, peşine salça konur o da kavrulmaya devam edilir.
  4. 1 bardak sıcak tavuk suyundan eklenerek iyice karıştırılır. Salça ve un tamamen çözününce 4 bardak tavuk suyu eklenir. Didiklenen tavuklar atılır.
  5. Su kaynayınca köfteler atılır . Baharatları eklenir. Sarımsak ezilir ve eklenir. Limon suyu sıkılır. Köfteler pişince çorbamız hazır.
        Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu