27 Ekim 2010 Çarşamba

Şehriye Çorbası


Pazar günü yaptığımız sebzeli tavuk haşlamanın suyundan 4 bardak ayırmıştım zaten bir kenara. Olmasaydı belki tavuk bulyon kullanırdım ama inanın bana böyle çok daha lezzetli oldu. Çorbamda bütün sebzelerin aroması vardı. Hem çok lezzetli hemde çok besleyici oldu...
 
Şehriye Çorbası
Malzemeler:
  • 4 Su bardağı tavuk suyu
  • 1 çay bardağı şehriye
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ veya tere yağı
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu
  • 1 tatlı kaşığı un
Yapılışı:
  1. Yağda un kavrulur.
  2. Salça eklenir biraz daha kavrulduktan sonra suyu eklenir.
  3. Ve şehriyeler de atılır. Bir taşım kaynatılır.
  4. Baharatları ve limon suyu eklenir.
  5. Altı kapatılınca ince kıyılmış maydanoz eklenir, kapağı kapatılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu