27 Ekim 2010 Çarşamba

Kayısılı İrmik Tatlısı

 
Kayısılı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 2,5 bardak süt
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • Yarım paket vanilya
 
Marmelat için:
  • 10 tane kuru kayısı
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı şeker
 
Üzeri için: kayısı içi, badem, fındık veya ceviz
 
Yapılışı:
  1. Kayısılar uzun ince dilimlere bölünür.
  2. İlk önce marmelat malzemesi bir kapta karıştırılır ve
  3. kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
  4. Muhallebi malzemeleri tencerede karıştırılır.
  5. Orta ateşte pişirilir.
  6. Kupların tabanına ilk önce marmelat eşit bölüştürülür.
  7. Üzerlerine muhallebi konulur.
  8. Üstüne marmelatın suyundan dökülür. İsteğe göre fındık vs ile süslenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu