Kayısılı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
- 2,5 bardak süt
- 3 yemek kaşığı irmik
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım paket vanilya
Marmelat için:
- 10 tane kuru kayısı
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
Üzeri için: kayısı içi, badem, fındık veya ceviz
Yapılışı:
- Kayısılar uzun ince dilimlere bölünür.
- İlk önce marmelat malzemesi bir kapta karıştırılır ve
- kaynatılır. Soğumaya bırakılır.
- Muhallebi malzemeleri tencerede karıştırılır.
- Orta ateşte pişirilir.
- Kupların tabanına ilk önce marmelat eşit bölüştürülür.
- Üzerlerine muhallebi konulur.
- Üstüne marmelatın suyundan dökülür. İsteğe göre fındık vs ile süslenir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder