kabaklı havuç yoğurtlaması |
Yoğurtlu kabak&havuç
Malzemeler:
- 2 kabak
- 2 havuç
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 kase yoğurt
- 1 avuç iri dövülmüş ceviz
- 1 tutam dere otu
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
Yapılışı:
- Kabak ve havuç rendelenir.
- Sıvı yağda tavada rengi dönene kadar kavrulur.
- Dere otu ince ince kıyılır. Sebzelere eklenir.
- Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz karıştırılır. Sebzeli karışıma eklenir.
- İsteğe göre üzerine yağda kırmızı biber yakılarak üzerine dökülerek servis edilebilir. (Ben hafif olması açısından eklemedim.)
Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder