27 Ekim 2010 Çarşamba

Kabaklı Havuç Yoğurtlaması

kabaklı havuç yoğurtlaması

Yoğurtlu kabak&havuç
Malzemeler:
  • 2 kabak
  • 2 havuç
  • 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 avuç iri dövülmüş ceviz
  • 1 tutam dere otu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak
Yapılışı:
  1. Kabak ve havuç rendelenir.
  2. Sıvı yağda tavada rengi dönene kadar kavrulur.
  3. Dere otu ince ince kıyılır. Sebzelere eklenir.
  4. Ayrı bir kapta yoğurt, ezilmiş sarımsak, tuz karıştırılır. Sebzeli karışıma eklenir.
  5. İsteğe göre üzerine yağda kırmızı biber yakılarak üzerine dökülerek servis edilebilir. (Ben hafif olması açısından eklemedim.)
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu