27 Ekim 2010 Çarşamba

Sebzeli Tavuk Haşlama

 sebzeli tavuk haşlama
Pazar günü güneşli havayı da görünce biraz dışarıda dolaşalım istedik. Dışarıda yemek istemediğim için eve gelene kadar karnımızdaki gurultulara boyun eğdik. Gelince eşim hadi bugün ben yemek yapayım dedi. Tamam dedim. Girdik mutfağa... O yılların şefi edası ile patates lazım, havuç lazım demeye başladı. Neyse birlikte soyduk doğradık. Tencereye koyduk. Ustam yanına ne yapayım dedim. Sakın ha dedi. Bu yemeği tek başına yiicez... Sabırsızlıkla geçen bekleme süresi sonunda nefis yemeğimize kavuştuk. Suyuna ekmek batıra batıra yediğimiz yemeğimizi de sizinle paylaşmak istedim. Bu da eşimden bir tarif....

Sebzeli Tavuk Haşlama
Malzemeler:
  • 1 kg tavuk but (kemiksiz)
  • 2 havuç
  • 5 patates
  • 10 sivri biber
  • 3 kuru biber
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • Kekik
  • Karabiber
  • Tuz
  • limon
 
Yapılışı:
  1. Tavuklar bütün halde düdüklü tencereye konur.
  2. Patatesler 4 e bölünür, havuçlar, sarımsaklar ve soğanlar iri iri doğranır.
  3. Biberler çok uzunsa 2 ye bölünür.
  4. Bütün malzemeler tencereye doldurulur.
  5. Baharatları atılır. Düdüğü öttükten 15-20 dk sonra ocaktan alınır. Limon sıkılarak servis yapılır.  Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. bu tam evren'e göre,çokta kolay, denicem şeker:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it