sebzeli tavuk haşlama |
Sebzeli Tavuk Haşlama
Malzemeler:
- 1 kg tavuk but (kemiksiz)
- 2 havuç
- 5 patates
- 10 sivri biber
- 3 kuru biber
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- Kekik
- Karabiber
- Tuz
- limon
Yapılışı:
- Tavuklar bütün halde düdüklü tencereye konur.
- Patatesler 4 e bölünür, havuçlar, sarımsaklar ve soğanlar iri iri doğranır.
- Biberler çok uzunsa 2 ye bölünür.
- Bütün malzemeler tencereye doldurulur.
- Baharatları atılır. Düdüğü öttükten 15-20 dk sonra ocaktan alınır. Limon sıkılarak servis yapılır. Afiyet olsun...
bu tam evren'e göre,çokta kolay, denicem şeker:))
YanıtlaSil