Makarna Böreği
Malzemeler: (2 kişilik)
•1,5 yufka •Çeyrek paket kelebek makarna
•2 kibrit kutusu beyaz peynir
•2 kibrit kutusu kaşar peyniri
•Yarım su bardağ süt
•Yarım çay bardağı sıvı yağ
•2 yumurta
Yapılışı:
1.Yağlanan fırın kabına yufkanın yarısı kenarlardan taşacak şekilde serilir. 2.Haşlanıp soğutulup süzülmüş makarnanın yarısı konur.
3.Ufalanmış beyaz peynir ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısı konur.
4.Ayrı bir kapta süt, yağ, yumurta beyazları karıştırılır.
5.Sütlü karışım makarnanın üstüne dökülür.
6.Yarım yufka büzülerek tepsiye sığacak şekilde konur.
7.Yeniden makarna, peynir, sütlü karışım dökülüp yine yufka büzülerek serilir.
8.Sütlü karışım 3. kez dökülür ve tepsiden taşan en alttaki yufka düzgünce üste kapatılır.
9.Kalan sütün sonu üstüne gezdirilir.
10.Yumurta sarıları sürülür.
11.2 saat dinlendirildikten sonra fırında pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder