23 Ekim 2010 Cumartesi

Kadın Budu Köfte

Kadın Budu Köfte
Malzemeler:
  • 300 g kıyma
  • 150 g pirinç (ölçü önemli değil 1-2 oranında pirinç-kıyma olacak)
  • Maydanoz
  • Köfte baharatları
  • 2 yumurta sarısı
  • Biraz un
Yapılışı:
  1. Kıymanın yarısı ayırılır. Diğer yarısı tavada kendi suyunu çekene kadar kavrulur.  (Ben bu aşamada lezzet vermesi açısından soğan da ekledim. Ama orjinalinde soğan yoktur.)
  2. Kavrulan kıymaya ;kıymanın geri kalanı, haşlanmış pirinç (ben dünden kalan pilavı kullandım) maydanoz ve baharatlar eklenir. Güzelce yoğrulur.
  3. Avuç içi büyüklüğünde sıkılır. 13 adet köfte çıktı benimkinden.
  4. Önce una ardından yumurta sarısına batırılarak kızgın yağda kızartılır.
Afiyet olsun…
Not:
1.Kavrulan kıyma, kavrulmamış kıyma ve haşlanmış pirinç aynı ölçüde olacak. Bütün olay bu.
2.Baharat olarak ister hazır köfte harcı kullanın ister kendiniz hazırlayın farketmez.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu