Geçen gün Yeşil Elma da izledim. Oktay Usta yaparken ben de heveslendim. Şimdilik mantarlı denedim ama ilerde sucuklu mısırlı denemeyi düşünüyorum. Eminim öyle çok daha lezzetli olur.
Patates Çanağında Mantar Ziyafeti
Malzemeler:
•3 patates
•2 yumurta sarısı
•2 yemek kaşığı un
•2 yemek kaşığı nişasta
•100 g kaşar peyniri rendesi
(yaklaşık 2 kibrit kutusu)
•Tuz
•Karabiber
•Toz kırmızı biber
İç harç:
•7 adet orta boy mantar
•1 soğan
•2 diş sarımsak
•1 közlenmiş kırmızı biber
•1 tutam maydanoz
Yapılışı:
1.Patatesler haşlanır. Püre haline getirilir.
2.Mantarlar yıkanır, limonlu suda bekletilir. Suyu süzülüp ince ince dilimlenir.
3.Tavaya konur , kendi suyunu salana kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir.
4.Suyunu salınca iri doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir. Kapağı açılır ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenir.
5.Kavrulmaya devam edilir.
6.Közlenmiş kırmızı biber , maydanoz ve baharatlar eklenir, altı kapatılır.
7.Haşlanmış patatese kaşar peynirinin yarısı ,yumurtalar eklenir ve karıştırılır. Un, nişasta ve baharatları da
eklenerek güzelce yoğrulur. (Bence sadece kaşar ve patates yeterli. Un, nişasta ve yumurta konması çok da şart değil.)
Yağlanan fırın kabına önce patatesli harç dökülür ve tabana güzelce yerleştirilir.
9.Üstüne mantarlı karışım eklenir.
10.İsteğe göre dilim ya da rende şeklinde kaşarlar dizilir.
180 derece fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun...
dostum buda harika görünüyor, bu blog oğuz'a yaradı desene:))
YanıtlaSilaynen öyle oldu cidden... Gamze diyor ki ''blog olmasa salçalı makarnaya talim ederdin oğuz abi''...
YanıtlaSil