22 Ekim 2010 Cuma

Patates Çanağında Mantar Ziyafeti (Çok Yalancı Kumpir)


Geçen gün Yeşil Elma da izledim. Oktay Usta yaparken ben de heveslendim. Şimdilik mantarlı denedim ama ilerde sucuklu mısırlı denemeyi düşünüyorum.  Eminim öyle çok daha lezzetli olur.
Patates Çanağında Mantar Ziyafeti
Malzemeler:
3 patates
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
100 g kaşar peyniri rendesi
(yaklaşık 2 kibrit kutusu)
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
İç harç:
7 adet orta boy mantar
1 soğan
2 diş sarımsak
1 közlenmiş kırmızı biber
1 tutam maydanoz
  
Yapılışı:
1.Patatesler haşlanır. Püre haline getirilir.
2.Mantarlar yıkanır, limonlu suda bekletilir. Suyu süzülüp ince ince dilimlenir.
3.Tavaya konur , kendi suyunu salana kadar kapağı kapalı şekilde pişirilir.
4.Suyunu salınca iri doğranmış soğan ve sarımsaklar eklenir. Kapağı açılır ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ eklenir.
5.Kavrulmaya devam edilir.
6.Közlenmiş kırmızı biber , maydanoz ve baharatlar eklenir, altı kapatılır.
7.Haşlanmış patatese kaşar peynirinin yarısı ,yumurtalar eklenir ve karıştırılır. Un, nişasta ve baharatları da
eklenerek güzelce yoğrulur. (Bence sadece kaşar ve patates yeterli. Un, nişasta ve yumurta konması çok da şart değil.)
Yağlanan fırın kabına önce patatesli harç dökülür ve tabana güzelce yerleştirilir.
9.Üstüne mantarlı karışım eklenir.
10.İsteğe göre dilim ya da rende şeklinde kaşarlar dizilir.
180 derece fırına verilir. Yaklaşık yarım saat pişirilir.
Afiyet olsun...

  

2 yorum:

  1. dostum buda harika görünüyor, bu blog oğuz'a yaradı desene:))

    YanıtlaSil
  2. aynen öyle oldu cidden... Gamze diyor ki ''blog olmasa salçalı makarnaya talim ederdin oğuz abi''...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu