22 Ekim 2010 Cuma

Ezogelin Çorbası

Ezogelin Çorbası
Malzemeler:
  • 1 çay bardağı kırmızı mercimek
  • Yarım çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 patates
  • 5 su bardağı et suyu
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Limon
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Yapılışı:
1.Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar sıvı yağda kavrulur.

2.Mercimekler ve rendelenmiş patates eklenir.

3.Suyu eklenir. (Et suyu yoksa et bulyon da kullanılabilir.)

4.Düdüklünün kapağı kapatılır. Düdük öttükten sonra altı orta ayarda 10 daha pişirilir.

5.Dinlendikten sonra blendır ile çekilir. Pirinçler eklenir ve 10dk daha kapağı açık şekilde pişirilir.

Ayrı bir tavada tereyağında baharatlar yakılır ve çorbanın üzerine dökülür.

Limon sıkılarak servis edilir.

Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu