22 Ekim 2010 Cuma

Ali Nazik

Et yemekleri sevenler için leziz bir tad. (Patlıcanın sarımsakla buluştuğu eşsiz bir lezzet.)
Malzemeler
  • 200 gram kıyma
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • karabiber
  • tuz
Beğendisi için
  • 2 adet patlıcan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • tuz
Sosu için
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Kırmızıbiber

Hazırlanışı
  1. Patlıcanlar közlenir.
  2. Kıyma salça ile kavrulur.
  3. Karabiber ve robottan geçirilmiş domates püresi eklenip suyu çektirilir.
  4. Tuz ilave edilip altı kapatılır.
  5. Közlenmiş patlıcanlar, sarımsak, tuz ve yoğurt robotta krema kıvamına gelene kadar çekilir.
  6. Tereyağ, kırmızı biberle yakılır.
  7. Tabağa alınan patlıcanlı kremanın üstüne kavrulmuş kıyma konulup en son yakılmış tereyağ gezdirilir. Ben gerek görmedim.
Notlar 
  • Süzme yoğurt yerine normal yoğurt da kullanabilirsiniz.
  • Bu yemeği patlıcan püresinin üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek de servis edebilirsiniz. Ben öyle tercih ettim.
     Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu