5 Ekim 2010 Salı

Porsiyonluk Güveçte Sebzeli Et


Malzemeler:  (2 porsiyonluk)
Yarım kilo dana kuşbaşı
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet patates
1 adet patlıcan
3 adet çarliston biber
1 adet domates
Kaşar peyniri rendesi
 
Yapılışı:
Etler tavaya atılır, suyunu çekene  kadar kavrulur.
Soğan ve sarımsak (1 diş) doğranarak eklenir. Kavurmaya devam edilir.
Küp doğranmış patates ve patlıcanlar , jülyen doğanmış biberler yağda hafif kızartılır.
Güveçlere 1 er tatlı kaşığı süt damlatılır.
Önce etler, ardından sıra ile patates, patlıcan ve biberler dizilir.
Küp doğranmış domates ilave edilir .
2 diş çiğ sarımsak doğranarak eklenir.
Önce yağlı kağıt, sonra folyo ile güveçler kapatılır.
Fırın tepsisine güveçler konulur, tepsiye su dökülür.
Etler yumuşayana kadar fırında 200 derecede pişirilir. 10 dk dinlendirilir.
Kaşar peyniri rendesi eklenir. Peynirler kızarana kadar fırında bekletilir.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu