5 Ekim 2010 Salı

Elmalı Cevizli Tart


Daha önce hiç hamur açmamış olmama rağmen ben bile yapabildiysem herkes yapar bunu :))
Malzemeler:
250g margarin
2 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzerine 2 çorba kaşığı bal
İç harcı için:
4 adet elma
1 çay bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:
Karıştırma kabına unu döküyoruz. Ortasını havuz şeklinde açıyoruz. İyi yumuşamış margarini, yumurtayı ilave
ediyoruz. Unu, üzerine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu koyup kulak memesi kıvamında hamur
hazırlıyoruz. Üzerine nemli bir bez örterek dinlendiriyoruz.
İç harcı için de elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayıp tavaya alıp üzerine toz şeker, tereyağı koyup 5 dk
pişiriyoruz. Daha sonra cevizleri ve tarçını ilave ediyoruz.
Hamurdan elma büyüklüğünde parça ayırıyoruz. Diğer hamuru bir merdane ile fırın kabımıza uygun açıyoruz.
Harcı hamurun üzerine döküyoruz. Ayırdığımız hamurdan kalem kalınlığında parçalar ayırıp kafes olacak şekilde
harcın üzerine diziyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcağı
çıkınca parlak görünmesi için fırça ile bal sürüyoruz.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu