5 Ekim 2010 Salı

Porsiyonluk Güveçte Mantarlı Tavuk

Malzemeler:
5 tavuk but
1 adet büyük patates
6 orta boy mantar
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet çarliston biber
3 yemek kaşığı haşlanmış mısır
1 yemek kaşığı salça
1 adet domates
Kaşar peyniri
1 kaşık sıvı yağ
Tuz, kekik, karabiber
Yapılışı:
Soğan ve sarımsak yemeklik doğranır.
1 kaşık sıvı yağda hafif kavrulur.
Küçük küpler halinde doğranmış
 tavuklar atılır. 5 dk daha kavurulur.
Küçük doğranmış mantarlar ilave edilir. Neredeyse pişecek kadar kapağı kapalı tutulur.
Patatesler küp doğranır, yağda hafif kızartılır.
Güveçlerin tabanına 1er tatlı kaşığı süt damlatılır.
Güveçlere tavuklu karışım , üzerine patates, jülyen doğranmış biber, haşlanmış mısır
 konur, kavrulmamış sarımsak ilave edilir.
Domates halka halka dilimlenir ve üzerlerine 1 er dilim domates konur.
Önce yağlı kağıt sonra aliminyum folyo ile kapatılır.
Fırın tepsisine yerleştirilir. Tepsiye yanmayacak kadar su konur.
Yaklaşık 20 dk- yarım saat kadar (200derece) fırında pişirilir.10 dk dinlendirilir.
Üzerleri açılıp kaşar peyniri rendesi konur, peynirler eriyene kadar fırında tutulur.
Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu