4 Ekim 2010 Pazartesi

Kabak Kalye


Ramazan boyunca etli yemekler yemişiz olucaz ki içimden hafif bişeyler yapmak geldi. Zeytinyağlı, sebzeli birşey olsun derken bu tarife rastladım. Oldukça hafif bir yemek oldu. Yanında yoğurtla tavsiye ederim.
Kabak Kalye
Malzemeler:
1 kg sakız kabağı
2 adet iri soğan
4 diş sarımsak
2 adet küp şeker
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı kuru nane
1 çay bardağı pirinç
2 adet domates
Yarım demet taze dereotu
1,5 su bardağı su
Tuz, karabiber
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar yağda kavrulur.
Halka halka doğranmış kabaklar ilave edilir, kavurmaya devam edilir.
Minik doğranmış domatesler ilave edilir ve biraz daha kavrulur.
(İsteğe göre salça da ilave edilebilir.)
Şeker, tuz ve karabiber ilave edilerek 10 dk daha üstü kapalı olarak pişirilir.
Daha sonra pirinç, kıyılmış dereotu, kuru nane ve sıcak su ilave edilerek pirinçler yumuşayana
 kadar pişirilir.
Ilık servis yapılır.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu