Malzemeler:
4 adet tavuk but
2 adet patates
1 adet büyük kuru soğan
3 adet çarliston biber
Sos için:
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı pul biber
4 yaprak kuru defne
1 çay bardağı su
Yapılışı:
1.Tavuklar yıkanır.
2.Soyulan patatesler ve soğanlar elma dilimi şeklinde iri iri doğranır.
3.Biberler jülyen doğranır.
4.Ayrı bir kapta sos malzemeleri karıştırılır.
5.Bütün malzeme (defne hariç) bir karıştırma kabında harmanlanır sosa bulanır.
6.Fırın torbasına doldurulur ve artan sos da üzerine dökülür.
7.Defne yaprakları da eklenir.
8.180 derece fırında patatesler yumuşayana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder