18 Ekim 2010 Pazartesi

Buğdaylı Yoğurt Çorbası

 
Malzemeler:
4 yemek kaşığı buğday
1 lt su (5 su bardağı)
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1.Yıkanan buğdaylar akşamdan suda ıslanır.
2.Sabah 1 lt suda haşlanır.
3.Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un güzelce çırpılır.
4.Haşlanmış buğdayların sıcak suyundan 4 kaşık yavaş yavaş yoğurtlu karışıma karıştırılır.
5.Yoğurtlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak buğdaya eklenir.
6.Bir taşım kaynatılır. Tuzu eklenir, altı kapatılır.
7.Sos için tereyağında nane yakılır ve çorbaların üzerlerine dökülür.

1 yorum:

  1. Kesinlikle mükemmel. Paça çorbasını aradım ama bulamadım. İnci hanım sizden Paça ve işkemce çorbası tarifleri bekliyoruz.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu