Malzemeler:
4 yemek kaşığı buğday
1 lt su (5 su bardağı)
1 kase yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kuru nane
Yapılışı:
1.Yıkanan buğdaylar akşamdan suda ıslanır.
2.Sabah 1 lt suda haşlanır.
3.Ayrı bir kapta yoğurt, yumurta, un güzelce çırpılır.
4.Haşlanmış buğdayların sıcak suyundan 4 kaşık yavaş yavaş yoğurtlu karışıma karıştırılır.
5.Yoğurtlu karışım yavaş yavaş karıştırılarak buğdaya eklenir.
6.Bir taşım kaynatılır. Tuzu eklenir, altı kapatılır.
7.Sos için tereyağında nane yakılır ve çorbaların üzerlerine dökülür.
Kesinlikle mükemmel. Paça çorbasını aradım ama bulamadım. İnci hanım sizden Paça ve işkemce çorbası tarifleri bekliyoruz.
YanıtlaSil