20 Mart 2011 Pazar

Kıymalı Bezelyeli Patates

Kıymalı Bezelyeli Patates
Malzemeler:
  • 150 g kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • 3 patates
  • 3 kaşık bezelye konservesi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Yapılışı:
  1. Kıyma kavrulur. İçine ince doğranmış soğan ve sarımsaklar yağ ile eklenir ve kavrulmaya devam edilir.baharatları eklenir.
  2. Halka doğranan patatesler fırın tepsisine yerleştirilir.
  3. Kıymalı karışım üzerine dökülür.
  4. Salça 1 kase suda eritilir, tuz eklenir ve patateslerin üzerine dökülür.
  5. Patatesler yumuşayana kadar 200 derece fırında pişirilir.
  6. Bezelyeler eklenir, 5 dk daha pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu