3 Mayıs 2011 Salı

Peynirli kırmızı biber sarma


Uzuuuuun bir aradan sonra yeniden merhabalar... Blogların kapatılıp yeniden açılması süresince pek çok blog yazarı bloglarından soğuyup geri dönme konusunda tereddütler yaşadı. Bende onlardan biriyim. Yeniden işe başlamış olmanın verdiği heyecanla birlikte acaba yemek yapmaya zamanım olacak mı sorusunun yanıtını önümüzdeki günler gösterecek. Şimdilik arşivimde olan önceden yaptığım ama paylaşmayı ertelediğim tariflerimle devam edeceğiz. Güzel günler geçirmeniz dileği ile...

Peynirli kırmızı biber sarma
Malzemeler:
  • 5 adet kırmızı biber
  • 1 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir
  • 1 avuç ceviz içi
  • 5 dal maydanoz
  • Taze soğan
  • Zeytin yağı
  • Nar ekşisi
Yapılışı:
  1. Kırmızı biberler közlenir. Kabukları soyulur, uzun ince şeritler halinde dilimlenir.
  2. Peynir, maydanoz, ceviz içi güzelce karıştırılarak iç harcı hazırlanır.
  3. 4-5 dal taze soğanın sapları az suda haşlanır.
  4. Kırmızı biberin ucuna peynirli harçtan konur. Rulo şeklinde sarılır. Haşlanmış soğan sapları ile ortasından bağlanır. Servis tabağın dizildikten sonra çok az nar ekşisi ve zeytin yağı üzerine gezdirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu