Hep istemişimdir tartölet yapmayı, benimkiler tartöletten ziyade mini turta gibi oldu ama olsun. Her şeyin bir ilki var, gün gelir onu da denerim inşaallah...
Bundan 2 yıl önce heves edip aldığım kalıpları annem gizlice çeyizimin arasına sıkıştırıvermiş. Paketlerden benim kalıplar çıktı çıkalı bir köşede çekmecede test edilmeyi bekliyordu. Bu güne nasipmiş. İşin enteresanı hemde kardeşime ve yurttaki oda arkadaşına nasipmiş.
Vize dönemi arada atıştırmak için börek istedi benden. O günün sabahı telefon gelmeden önce yapmıştım bunları da ... Böreğin yanına hemen yerleştiriverdik. Afiyet bal şeker olsun Gamzeme...
Tartölet
Hamur için:
- 125 g margarin
- 1 yumurta sarısı
- 1,5-2 su bardağı un
- 1 su bardağından biraz eksik pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
İçi için:
- 3 yeşil elma
- 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağından biraz eksik toz şeker
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki hamur malzemeleri yoğrulur. Elde edilen hamur streç filme sarılır buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Küp küp doğranmış elma, toz şeker, tereyağı tavaya konur. 5 dk pişirilir.
- Hamur merdane ile açılır. Tart kalıpları ile kesilerek yağlanmış, unlanmış kalıplara yerleştirilir. Çatalla delinir.
- Üzerine elmalı harçtan konur.
- İstenirse hamurun artanından kafes yapılır.
- 170 derece fırına verilir. 15-20 dk pişirilir.
Afiyet olsun...
bunlardan ankaraya geldiğimde isterim ona göre:)))
YanıtlaSil