Evde hala kocaman bir bidon turşu bana bakıyordu... Turşu yengemden gelmişti. Az tuzlu yemeye alıştığım için bir türlü tüketemiyordum. Nasıl yapsam da tuzunu azaltsam diye düşünürken içine başka malzemeler atsam olur mu diye bir soru belirdi kafamda. Bir kaç havuç, yarım kara lahana, bir kaç biber turşu bidonunun derinliklerinde buldu kendini. Nitekim istediğim gibi olmadı. Tuzunda bi değişiklik olmadığı gibi artık turşumun suyu pembeleşmiş içindeki mevcut salatalıklar morarmıştı. En iyisi tuzsuz bir salata yapıp içine turşu ekleyerek türketmekti. Köyde anneannemlerin yaptığı salata geldi aklıma. Dolabımda köşe taşı gibi oturan kocaman lahanaya sarıldım hemen. Böylece ondan da kurtulmanın bir yolunu bulmuştum. Yanlış anlaşılma olmasın çok severim aslında kendilerini ama büyük bir sebze olduğu için bir türlü bitmiyor. Artık çaresini bulduk;
Lahana Salatası
Malzemeler:
- 1 yaprak lahana
- 1 domates
- 2 salatalık turşusu
- 2 biber turşusu
- 2 yeşil soğan
- Nar ekşisi
- Limon
Yapılışı:
- İncecik doğranan lahanalar salata kabının altına döşenir.
- Turşular, domates ve soğan ince doğranarak eklenir.
- Sosu dökülür.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder