Malzemeler:
- 2 uzun patlıcan
Köfte için:
- 200 g kıyma
- 1 kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 dilim ekmek içi kurutulmuş(rondoda çekilmiş)
- Tuz
- Karabiber
Sos için:
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı su
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- Uzun ince dilimler halinde kesilen patlıcan tuzlu suda 15 dk kadar bekletilir.
- Köfte malzemeleri yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.Yağlı kağıt serilen fırın kabına dizilir. 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
- Köfteler pişerken patlıcanların suyu sıkılarak kağıt havluya iyice emdirilir. Çok az sıvı yağda kızartılır.
- Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
- Sos için domatesler küp doğranır sıvı yağda hafif öldürülür. Doğranmış sarımsaklar eklenir. Su ve baharatlar eklenir. Fırın kabına sos eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder