5 Aralık 2010 Pazar

İslim Kebabı

 İslim Kebabı(5 adet)
Malzemeler:
  • 2 uzun patlıcan
Köfte için:
  • 200 g kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 dilim ekmek içi kurutulmuş(rondoda çekilmiş)
  • Tuz
  • Karabiber
Sos için:
  • 2 domates
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
Yapılışı:
  1. Uzun ince dilimler halinde kesilen patlıcan tuzlu suda 15 dk kadar bekletilir.
  2. Köfte malzemeleri yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır.Yağlı kağıt serilen fırın kabına dizilir. 200 derece fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirilir.
  3. Köfteler pişerken patlıcanların suyu sıkılarak kağıt havluya iyice emdirilir. Çok az sıvı yağda kızartılır.
  4. Kağıt havlu serilmiş tabağa alınır.
  5. Kaseye 2 adet patlıcan dilimi artı şeklinde konur. Ortasına köfte konur. Alttaki patlıcanın uçları kapatılır,sonra üstteki patlıcanın uçları kapatılır. Birleşim yerine kürdan batırılarak uçlar tutturulur. Birleşim yeri alta gelecek şekilde tepsiye dizilirler.
  6. Sos için domatesler küp doğranır sıvı yağda hafif öldürülür. Doğranmış sarımsaklar eklenir. Su ve baharatlar eklenir. Fırın kabına sos eklenir. 
  7. 200 derece fırında pişirilir. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu