17 Aralık 2010 Cuma

Fırın Torbasında Et Tandır

Kurbandan gelen et poşetlerinin arasından bir de kemikli et çıkmıştı. Bundan ne yapabilirm dedim. Haşlama yapsam hep aynı şey. Bu defa tadı biraz farklı olsun dedim. Attım fırına... Tadı tandır gibi oldu. Bizimki de yalancı tandır olsun o zaman dedik. Yumuşacık güzel pişmiş etimizi afiyetle yedik. Rabbim nice kurban bayramları nasip etsin cümlemize...
Fırın Torbasında Et Tandır
Malzemeler:
  • Yarım kilo kemikli et
  • 3 adet orta boy patates
  • 1 soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Fırın torbası
Yapılışı:
  1. 4 e bölünmüş soğan, bütün atılmış 1 tutam maydanoz ve et üzerini örtecek kadar su ile düdüklü tencereye konur.
  2. Çok az tuz ve karabiberi ilave edilerek 20 dk haşlanır.
  3. Patatesler ortadan 2 ye bölünür.
  4. Fırın torbasına haşlanmış etlerle birlikte konulur.
  5. 1 kepçe haşlama suyundan ilave edilir. Baharatı isteğe göre eklenebilir.
  6. Ağzı bağlanan torbaya bıçakla 5-6 delik açılır.
  7. 200 derece fırında 1 saat pişirilir
Afiyet Olsun...


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu