3 Kasım 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Geçen hafta Halime'nin gazına gelerek yaptığım yaprak sarmasının ardından 'yaprak kalındı' riski olmayacağını düşündüğümden lahana sarması yapmaya karar verdim. Açıkcası lahana sarmasının yapraktan daha zahmetli olacağını düşünmüştüm. Ama öyle olmadı. Hem daha çabuk pişti hem de çok daha lezzetli oldu. Yanında yoğurt ile öyle güzel gitti ki anlatamam. Herkese tavsiye ederim. Daha önce denememiş olanlara ufacık bir cesaret yeterli başka bir şeye gerek yok...

Lahana Sarması
Malzemeler:
  • 3 yaprak lahana
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam maydanoz
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
  1. Lahana yaprakları kaynamış tuzlu suya atılıp 2 şer dakika bekletilip çıkarılır. Soğumaya bırakılır.
  2. Yemeklik doğranan soğanlar zeytin yağında kavrulur.
  3. Salça eklenir kavrulmaya devam edilir.
  4. Pirinçler eklenir baharatları konur suyu eklenir, suyunu çekene kadar kapağı kapalı dinlendirilir.
  5. En son maydanozlar eklenip altı kapatılır.
  6. İstenilen ebatlarda lahana dilimlenir. Kalın damarlı kısımları kesilerek tencerenin tabanına dizilir.
  7. Sigara böreği gibi sarılır, tencereye yerleştirilir.
  8. Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 kase suda eritilerek sarmaların üstüne dökülür.
  9. Sarmaların üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Bir tabak ters kapatılır ki sarmalar dağılmasın.
  10. Kaynadıktan sonra altı kısılarak iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu