Lahana Sarması
Malzemeler:
- 3 yaprak lahana
- 1 su bardağı pirinç
- 1 soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam maydanoz
- 1 çay bardağı su
- Yarım çay kaşığı toz şeker
Yapılışı:
- Lahana yaprakları kaynamış tuzlu suya atılıp 2 şer dakika bekletilip çıkarılır. Soğumaya bırakılır.
- Yemeklik doğranan soğanlar zeytin yağında kavrulur.
- Salça eklenir kavrulmaya devam edilir.
- Pirinçler eklenir baharatları konur suyu eklenir, suyunu çekene kadar kapağı kapalı dinlendirilir.
- En son maydanozlar eklenip altı kapatılır.
- İstenilen ebatlarda lahana dilimlenir. Kalın damarlı kısımları kesilerek tencerenin tabanına dizilir.
- Sigara böreği gibi sarılır, tencereye yerleştirilir.
- Yarım yemek kaşığı domates salçası 1 kase suda eritilerek sarmaların üstüne dökülür.
- Sarmaların üstünü örtecek kadar sıcak su eklenir. Bir tabak ters kapatılır ki sarmalar dağılmasın.
- Kaynadıktan sonra altı kısılarak iyice yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder