23 Kasım 2010 Salı

Zeytinyağlı Börülce (Ayşe'nin Mutfağından)

Zeytinyağlı Börülce
Malzemeler:
  • 2 baş kuru soğan (ya da 5 adet arpacık soğan)
  • 3 domates
  • 3 kırmızı biber
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
Yapılışı:
  1. Börülceler çok az suda haşlanır ve süzülür. Tencerenin dibine yerleştirilir.
  2. Üzerine halka doğranmış soğanlar, uzun uzun doğranmış kırmızı biberler yerleştirilir.
  3. En üste halka doğranmış domatesler konur.
  4. Zeytinyağı eklenir.. Ve üzerini azıcık örtecek kadar kaynamış su eklenir.
  5. Tuz ve şekeri ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu