23 Kasım 2010 Salı

Haşhaşlı İrmik Tatlısı (Ayşe'nin Mutfağından)

Daha önce bu tatlıyı üzerinde kivi dilimleri ile yemiştim. O da görsellik açısından tam bir şölen diyebilirim. Sanki içinde kivi ezmesi var gibi görünüyor. Tabi üzerinde kullandığınız meyve zevkinize kalmış...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
Malzemeler:
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 küçük çay bardağından 1 parmak eksik haşhaş
  • 1 litre süt
  • 2 limon rendesi (ya da kışın 1 portakal rendesi)
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kremşanti +1 bardak süt
  • Üzerine: hindistan cevizi , nar / kivi
Yapılışı:
  1. Vanilya ve kremşanti hariç malzemeler karıştırılarak kaynatılır.
  2. Vanilya eklenir ve beklemeden borcama dökülür. (kare borcam ideal)
  3. Üstüne hazırlanan kremşanti sürülür.
  4. Bol miktarda hindistan cevizi serpilir.
  5. Üzerine isteğe göre kivi dilimleri veya nar taneleri ile süsleme yapılır.
Afiyet olsun...
**Not: Tarif büyük boy kare borcama göredir. Ayşe yarım ölçü hazırlayıp dikdörtgen borcama yerleştirmiş.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Share it