Daha önce bu tatlıyı üzerinde kivi dilimleri ile yemiştim. O da görsellik açısından tam bir şölen diyebilirim. Sanki içinde kivi ezmesi var gibi görünüyor. Tabi üzerinde kullandığınız meyve zevkinize kalmış...
Haşhaşlı İrmik Tatlısı
- 1 su bardağı irmik
- 1 küçük çay bardağından 1 parmak eksik haşhaş
- 1 litre süt
- 2 limon rendesi (ya da kışın 1 portakal rendesi)
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket kremşanti +1 bardak süt
- Üzerine: hindistan cevizi , nar / kivi
Yapılışı:
- Vanilya ve kremşanti hariç malzemeler karıştırılarak kaynatılır.
- Vanilya eklenir ve beklemeden borcama dökülür. (kare borcam ideal)
- Üstüne hazırlanan kremşanti sürülür.
- Bol miktarda hindistan cevizi serpilir.
- Üzerine isteğe göre kivi dilimleri veya nar taneleri ile süsleme yapılır.
Afiyet olsun...
**Not: Tarif büyük boy kare borcama göredir. Ayşe yarım ölçü hazırlayıp dikdörtgen borcama yerleştirmiş.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder