23 Kasım 2010 Salı

Arpacık Soğanlı Tavuk Yemeği (Ayşe'nin Mutfağından)


Bir arpacık soğan modasıdır almış başını gidiyor. Ayşe'nin bütün yemekleri mi arpacık soğanla olur dedim. Bir yerlerde altın küpü mü buldun derler ya aynen öyle, bizim kız da arpacık soğan küpü bulmuş herhalde... İşin sırrı Ankara girişinde biryerlerde uygun fiyata satıldığını görmüşler, bir kasayı arabaya atmışlar ve sonuç gözler önünde... :) 
Arpacık Soğanlı Tavuk Yemeği
Malzemeler:
  • 2 parça tavuk göğsü
  • 2 Kırmızı biber
  • 15-20 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates
  • Yarım su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 havuç
  • 1 çarliston biber
  • Tuz
  • Karabiber
Yapılışı:
  1. Küp doğranmış havuç, iri doğranmış biberler yağda kavrulur.
  2. Salçası eklenir.
  3. Yemeklik doğranmış domates ve sarımsak eklenir.
  4. Küp doğranmış tavuklar eklenir.
  5. Yemek suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  6. Üzerine soğanlar eklenip 1 su bardağı kaynar su eklenir.
  7. Baharatlar da ilave edilip kısık ateşte tavuklar yumuşayana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu