(Ben bu tarifi daha önce tavada kızartarak denemiştim. Ancak fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için yayınlamamıştım. Şimdi Ayşe'nin fırındaki yumuşacık tarifini paylaşıyorum...)
Tavuk Şinitzel
Malzemeler:
- Yarım kilo ince dilimlenmiş tavuk göğsü
- Galeta unu
- un
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı biber
Yapılışı:
- Yumurta, sıvı yağ, tuz, kırmızı biber çırpılır.
- Tavuklar bu sosa batırılıp, önce una ardından galeta ununa bulanır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
- 175 derece fırında iyice yumuşayana kadar ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder