23 Kasım 2010 Salı

Tavuk Şinitzel (Ayşe'nin Mutfağından)

 
(Ben bu tarifi daha önce tavada kızartarak denemiştim. Ancak fotoğrafını çekmeyi unuttuğum için yayınlamamıştım. Şimdi Ayşe'nin fırındaki yumuşacık tarifini paylaşıyorum...)
Tavuk Şinitzel
Malzemeler:
  • Yarım kilo ince dilimlenmiş tavuk göğsü
  • Galeta unu
  • un
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı biber
Yapılışı:
  1. Yumurta, sıvı yağ, tuz, kırmızı biber çırpılır.
  2. Tavuklar bu sosa batırılıp, önce una ardından galeta ununa bulanır.
  3. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  4. 175 derece fırında iyice yumuşayana kadar ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu