1 Kasım 2010 Pazartesi

Düğün Çorbası (eşime göre yalancı paça çorbası)

Ramazan ayında aldığım sofra dergisinin ücretsiz ''Bayram Yemekleri Ve Tatlıları'' ekinde gördüğüm düğün çorbasını deneyeyim dedim. Orada kuzu gerdan yazıyordu ama ben bildiğiniz kuşbaşı dana eti kullandım. Buna rağmen hoşumuza gitti.

Düğün Çorbası (yalancı paça çorbası)
Malzemeler:
  • 100 g kırmızı et
  • 6 su bardağı su
  • 1 soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • Tuz
  • Tereyağı
  • Pul biber
Yapılışı:
  1. Soğan ve 2 diş sarımsak 4e bölünür. Etlerle birlikte tencereye konur, su eklenir. Maydanozlar bütün halde atılır. Çok az tuz ilavesi ile düdüklünün kapağı kapatılır.
  2. Düdük öttükten sonra 20 dk kadar pişirmeye devam edilir.
  3. Et çıkarılır ve didiklenir. Suyu süzülür ve tencereye alınır. Etler de ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
  4. Ayrı bir kapta un, yumurta sarısı, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak ılık su eklenir, etin suyundan da 1 bardak eklenir güzelce karıştırılır. Yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Altı kapatılır.
  5. Üstüne tereyağında pul biber yakılır.
(ben paça çorbası tadında olması için 2 diş sarımsak sıktım içine)
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. gerçekten mükemmel bir tat iftarda ailem ve arkadaşlarımla birlikte içtik herkes çok beğendi çok teşekkürler...:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu