Düğün Çorbası (yalancı paça çorbası)
Malzemeler:
- 100 g kırmızı et
- 6 su bardağı su
- 1 soğan
- 4 diş sarımsak
- Bir tutam maydanoz
- 1 limonun suyu
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- Tuz
- Tereyağı
- Pul biber
Yapılışı:
- Soğan ve 2 diş sarımsak 4e bölünür. Etlerle birlikte tencereye konur, su eklenir. Maydanozlar bütün halde atılır. Çok az tuz ilavesi ile düdüklünün kapağı kapatılır.
- Düdük öttükten sonra 20 dk kadar pişirmeye devam edilir.
- Et çıkarılır ve didiklenir. Suyu süzülür ve tencereye alınır. Etler de ilave edilir, bir taşım kaynatılır.
- Ayrı bir kapta un, yumurta sarısı, limon suyu karıştırılır. Yarım bardak ılık su eklenir, etin suyundan da 1 bardak eklenir güzelce karıştırılır. Yavaş yavaş çorbaya eklenir. Bir taşım kaynadıktan sonra tuzu eklenir. Altı kapatılır.
- Üstüne tereyağında pul biber yakılır.
(ben paça çorbası tadında olması için 2 diş sarımsak sıktım içine)
Afiyet olsun...
gerçekten mükemmel bir tat iftarda ailem ve arkadaşlarımla birlikte içtik herkes çok beğendi çok teşekkürler...:)
YanıtlaSil