5 Ekim 2010 Salı

Zeytin Yağlı Taze Fasulye

 
Canım annemin çalıştığı dönemler keşfettiği bir yöntem. Sabah kalkar kalkmaz malzemeleri hazırlayıp hemen düdüklüye dolduruyordu. kahvaltı yapana kadar yemek hazır...
 
Çalışan bayanlar için pratik bir tarif:
Zeytinyağlı Taze Fasulye
Malzemeler:
Yarım kilo taze fasulye
1 adet soğan
1 adet domates
Yarım yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı zeytin yağı
2 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı:
Fasulyeler ayıklanır ve zevke göre doğranır. Soğan, sarımsak ve domates yemeklik doğranır.
Bütün malzemelerle birlikte düdüklü tencereye doldurulur.
Güzelce karıştırılır. Ve düdüklü tencerenin ağzı kapatılır.
Düdüğü öttükten sonra yaklaşık 15 dk daha pişirilir.
Dinlendirilince kapağı açılır.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...