5 Ekim 2010 Salı

Ablamın Buzluk Böreği


Bu tarif ablamdan öğrendiğim çok pratik ve çok lezzetli çıtır çıtır bir tarif. Neredeyse bütün ramazan sofralarında yer buldu diyebilirim. Özelliği böreği sardıktan sonra buzluğa atıyorsunuz. Ne zaman isterseniz o zaman çıkarıp pişirebiliyorsunuz. Yani son dakikaların böreği...

Malzemeler:
4 yaprak yufka
Sıvı yağ
Beyaz peynir

Yapılışı:
Bir adet yufka serilir. Üzerine hafifçe sıvı yağ gezdirilir. Ve 2. kat yufka serilir. Sigara böreği yapacak gibi 6 eşit dilime bölünür. Peynir konur. Sigara böreğinden daha geniş ve gevşek şekilde sarılır. Bütün sarma işlemi bitince buzdolabında dinlendirilir. Eğer stok olarak kaldıracaksak buzdolabı poşetine konur.
Pişireceğimiz zaman derince bir kaseye ılık su konur. Börekler birer birer suya atılır, ters çevrilir ve suyu süzülerek çıkarılır. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülür  ve çörek otu atılır. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yüzü kızarana dek pişirilir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu