Malzemeler:
- Çeyrek paket makarna
- 1 konserve ton balığı
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 2 adet acı sivri biber
- 1 domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- 10 tane siyah zeytin
- 1 küçük közlenmiş kırmızı biber
Yapılışı:
- Makarna kaynar suda çok az tuz ve yağ ilavesi ile haşlanır. Üstüne 1 bardak soğuk su dökülür.
- Bir kaşık zeytinyağı konmuş tavaya ince kıyılmış sarımsaklar, maydanoz ve biberler eklenir ve kavrulur.
- Salça da eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
- Minik doğranmış domatesler ve zeytinler ilave edilir. Kapağı kapatılır.
- 5 dk sonra ton balıklarının yağı süzülerek ilave edilir.
- 5 dk kapağı kapalı pişirilir.
- Tuz, karabiber ilave edilir ve altı kapatılır.
- Tabaklarda makarnanın üstüne konularak servis yapılır.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder