21 Ekim 2010 Perşembe

Ton Balıklı Makarna


Malzemeler:
  • Çeyrek paket makarna
  • 1 konserve ton balığı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 adet acı sivri biber
  • 1 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 10 tane siyah zeytin
  • 1 küçük közlenmiş kırmızı biber
Yapılışı:
  1. Makarna kaynar suda çok az tuz ve yağ ilavesi ile haşlanır. Üstüne 1 bardak soğuk su dökülür.
  2. Bir kaşık zeytinyağı konmuş tavaya ince kıyılmış sarımsaklar, maydanoz ve biberler eklenir ve kavrulur.
  3. Salça da eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
  4. Minik doğranmış domatesler ve zeytinler ilave edilir. Kapağı kapatılır.
  5. 5 dk sonra ton balıklarının yağı süzülerek ilave edilir.
  6. 5 dk kapağı kapalı pişirilir.
  7. Tuz, karabiber ilave edilir ve altı kapatılır.
  8. Tabaklarda makarnanın üstüne konularak servis yapılır.
           Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu