6 Ekim 2010 Çarşamba

Sütlü Patates Çorbası



Dün evde uzun zamandır biriktirdiğim ütü ile meşgul olurken bir yandan da Yemekteyiz'i izliyordum. Ev sahibi bayan sütlü patates çorbası yapmıştı. Duyunca kulağıma hoş gelmediği için yapılış aşamasını izleme tenezzülünde bile bulunmadım. Yemek vakti gelince bütün konuklar çorbaya lezzetli olmuş diyince aklıma düşmüş oldu. Bugün denemeye karar verdim. Yine internette gördüğüm bir kaç fikri birleştireyim dedim.

Malzemeler:
2 orta boy patates
4 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 büyük çay bardağı ılık süt
1 soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı silme un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
Yapılışı:
Yemeklik doğranan soğan ve sarımsaklar yağda hafif kavrulurlar. Un eklenir ve kavurmaya
devam edilir. 2-3 dk daha kavurduktan sonra sıcak tavuk suyu eklenir. Patatesler püre
haline gelene kadar rondodan geçirilir. Çorbaya eklenir ve haşlanır. Kaynamaya
başlayınca süt ilave edilir ve hızlı hızlı karıştırılır. Tuzu eklenir ve bir taşım daha kaynatılır.
Altı kapatılır. İlk sıcağı çıkınca blendırdan çekilir. En son karabiber eklenir.
Afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu