6 Ekim 2010 Çarşamba

Fırında Kremalı Mantarlı Tavuk

 Geçen ay aldığım ama hala kullanamadığım kremanın miadının yaklaştığını görünce acele kurtarmam gerek diye düşünerek sıvadım kolları. Öncelikle kısa bir gezinti yaptım takip ettiğim bloglarda. Nasıl kullanayım ne yapayım diye. Ordan burdan karmalarla bu tarif çıktı ortaya...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malzemeler:
5 tavuk but
1 soğan
4 diş sarımsak
5 adet orta boy mantar
1 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
 
Yapılışı:
Tavuklar uzun ince dilimlenir. Tavaya alınıp kapağı kapatılır. Suyunu çekip kendi yağında kavrulana kadar pişirilir. Tuz , karabiber ve yemeklik doğranmış sarımsaklar atılıp azıcık kavrulur. Ayrı bir kapta tereyağında soğanlar hafif kavrulur. Üzerine dilimlenmiş mantarlar atılır. Hafif renk değiştirene kadar kavrulur. Krema bir kasede çok az tuz ve karabiberle karıştırılır. Fırın kabına (varsa önce 1 kepçe tavuk suyu konur. Yoksa önemli değil) alta Tavukların yarısı, üstüne mantar, en üste yine tavuk konur. Üzerine krema karışımı eklenir.
Önceden ısınmış 180 dereceli fırında kabın kenarlarına değen krema kızarana kadar pişirilir. Servis etmeden önce kaşar peyniri rendesi eklenir ve eriyene kadar fırında tutulur. Ben yanında fırında elma dilim patates ve makarna ile servis yaptım. İsteğe göre değiştirilebilir.
Afiyet olsun…

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...