Malzemeler:
5 tavuk but
1 soğan
4 diş sarımsak
5 adet orta boy mantar
1 paket krema
1 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Tavuklar uzun ince dilimlenir. Tavaya alınıp kapağı kapatılır. Suyunu çekip kendi yağında kavrulana kadar pişirilir. Tuz , karabiber ve yemeklik doğranmış sarımsaklar atılıp azıcık kavrulur. Ayrı bir kapta tereyağında soğanlar hafif kavrulur. Üzerine dilimlenmiş mantarlar atılır. Hafif renk değiştirene kadar kavrulur. Krema bir kasede çok az tuz ve karabiberle karıştırılır. Fırın kabına (varsa önce 1 kepçe tavuk suyu konur. Yoksa önemli değil) alta Tavukların yarısı, üstüne mantar, en üste yine tavuk konur. Üzerine krema karışımı eklenir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder