15 Ekim 2010 Cuma

Muhallebili Kadayıf


Ayşe'nin Portakal Ağacı' nda bulup yaptığı hafif, bir o kadar lezzetli bir tatlı... Kadayıfları ben kavurduğum için yanacak korkusuna Hatice Hanımın yaptığı kadar kavurmadım. Sitesine bakarsanız onunkinin daha koyu renkte olduğunu görürsünüz. Olsun bizimki de oldukça lezzetliydi. Eşlerimiz bayıla bayıla yedi.

 Tatlının özelliği kıtır kıtır kadayıflarının olması. Onun için servis edileceği gün yapılması önemli. ertesi güne kalınca kadayıflar yumuşuyor.

Malzemeler:
300gr kadayıf
6 yemek kaşığı toz şeker
5 yemek kaşığı tereyağı
1,5 su bardağı doğranmış ceviz

Hazırlanması:
  1. Kadayıfı 1-2 saat öncesinden derin dondurucuya koyun. Dondurucudan alıp kolayca kırarak tencereye koyun.
  2. İçine yağı, şekeri lave edip orta harlı ateşte sürekli karıştırarak kavurun. Pembe hale gelince cevizi ekleyin. Ateşten alıp soğutun.

Muhallebi Malzemeleri:
1kg süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 yumurta
1 paket vanilya
1 küçük paket (süt paketinde) krema

Hazırlanması:
  1. Krema hariç tüm malzemeyi muhallebi gibi pişirip soğutun. Soğuduktan sonra içine kremayı ekleyip mikserle karıştırın.
  2. Kadayıfın yarısını büyük dikdörtgen borcama serin. 
 Not: mısır nişastası yerine buğday nişastası daha güzel oluyor.
 3.Üzerine muhallebiyi yayın.

 4.Kalan kadayıfı da serin.

 5.Buzdolabında soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. yani ayşem bize 9 yumurtayla kudretullah yaptırdında tadına bile bakamadık, bir yumurtayla ne güzel tatlı yapılıyormuş meğer:))

    YanıtlaSil
  2. dün akşam denedim, bence çok güzel olmuştu. ellerine sağlık canım :) Onorina

    YanıtlaSil
  3. afiyet olsun canım... her zaman beklerim...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu