28 Ekim 2010 Perşembe

Mantar Sote (Halime'nin Mutfağından)


Mantar sote malzemeleri

·                         Yarım kg mantar
·                         2 adet orta boy soğan
·                         3 adet çarliston biber
·                         3 diş sarımsak
·                         1 yemek kaşığı salça
·                         0.5 çay kaşığı tuz
·                         1 çay kaşığı pul biber
·                         Sıvı yağ
·                         3 adet orta boy domates
·                         1 tutam maydanoz
·                         3 adet patates

Mantar sote tarifi

1.Önce tencereye bir miktar sıvı yağ konulur. Doğranan soğan, biber ve sarımsaklar kavrulur.
2.Malzemeler kavrulunca salça eklenir ve pulbiber eklenir.
3.İnce ince dilimlenmiş mantarlar eklenir. Karıştırılarak bir süre pişirildikten sonra doğranmış domatesler ve tuz eklenir.
4.Yemek suyunu çekene kadar pişirilir.
5.Bu arada küp küp doğranmış patatesler ayrı bir yerde kızartılır.
6.Yemeği ocaktan almak üzere iken kıyılmış maydanozlar katılarak karıştırılır.
7.Genişçe bir kaba kızartılmış patatesler döşenir. Üstüne hazırladığımız sote yayılır. Ve afiyetle yenir.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Bu gadget'ta bir hata oluştu